sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Vielä kerran perhesuunnittelusta...

Lähde: Meinasin kaatua -blogi

Helsingin Sanomissa oli taas 27.7.2016 perinteinen mätäkuun juttu siitä, että nykyään lapsia syntyy eniten heinä-elokuussa.  Tähän syntyvyyspiikkiin vaikuttavat eniten kolmekymppiset ensisynnyttäjät, jotka suunnittelevat synnytyksen ajankohdan kesälomien mukaan.

Mika Gissler, THL:
"Piikki ei ole iso, mutta se on yhteiskunnallisena ilmiönä mielenkiintoinen. Tämä kertoo projektikeskeisestä elämäntavasta, jossa lastenhankintakin on projekti. Esikoisen jälkeen tulevat lapset syntyvät miten sattuvat, sillä lapsi opettaa, ettei elämää voi niin vain suunnitella.”

Kirjoitin tästä perhesuunnittelusta jo aiemmin, joten en nyt toista itseäni. Todettakoon nyt vielä, että tämänkaltainen perhesuunnittelu tuntuu kyllä yleensä ottaen tarpeettomalta ja meidän tapauksessamme myös absurdilta. Välillä toivoisi, että elämä opettaisi näitäkin uuvatteja... Jos jotakin tämä rankka lapsettomuustaival on opettanut, niin sen että elämässä ei kannata suunnitella asioita liian pitkälle. Toisaalta menneisyyteenkään ei ole hyvä takertua. Parasta on elää tässä ja nyt - arjesta parhaansa mukaan nauttien. Kukaan ei takaa, mitä huominen tuo tullessaan. Olavi Uusivirran "On niin helppoo olla onnellinen" -kappaleen osuvaan sanoitukseen on hyvä lopettaa:

"Helpoo olla nuori
kaikki tai ei mitään
hei rock and roll
On helppoo tarttuu kiinni
Ja kohta päästää menemään

Päivät ne vaan tulee ja
menee läpi korvien sunnuntait
ja sormien on helppo
kitaralla iltaa säestää

Heii... On niin helppoo olla onnellinen
Heii... Ja tyytyy siihen mitä on

Helppo olla vapaa kuvitella
että kaikkeen löytyy syy
Mut miten rakkaus
tai maailman synty selittyy

Mä voin suunnitella mun koko elämän
vaimon ja viran ja talonkin
Mut kaikki menee toisin
joku suunnittelee mua paremmin

Heii... On niin helppoo olla onnellinen
Heii... Ja tyytyy siihen mitä on"



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä tähän kommenttisi. Kommentit julkaistaan moderoinnin jälkeen.