keskiviikko 24. toukokuuta 2017

Tutkimus: Odottavan ja imettävän äidin kalansyönti

Helsingin Sanomat uutisoi 5.5.2017 suomalaistutkimuksesta, jonka mukaan odottavan ja imettävän äidin kalansyönti voi vähentää perinnölliseen riskiryhmään kuuluvien lasten vaaraa sairastua tyypin I diabetekseen isompina lapsina tai nuorina. Myös rintamaidon muut hyvät rasvat näyttäisivät suojaavan lasta.

Ruokavaliollaan äiti vaikuttaa rintamaitonsa rasvojen laatuun. Kalan rasvahapot kertyvät lapsen elimistöön jo myös raskausaikana. Tutkimus osoittaa, että tyypin 1 diabeteksen ehkäisyssä lapsen ensimmäinen vuosi on tärkeä. Tutkimustulokset julkaistiin Diabetologia-lehdessä

Suomalaislapsista 15 prosentilla on perinnöllinen riski sairastua tyypin 1 diabetekseen. Heistä vain pieni osa sairastuu.

Jäin pohtimaan, että mahtaako kalaöljy ravintolisänä vaikuttaa yhtä suotuisasti?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä tähän kommenttisi. Kommentit julkaistaan moderoinnin jälkeen.