maanantai 30. toukokuuta 2016

Vanhemmille oikeus antaa virallinen nimi kuolleena syntyneelle lapselleen

Anna tukesi sureville vanhemmille, jotta he saisivat antaa virallisen nimen kuolleena syntyneelle lapselleen. 2.5. alkaen on mahdollista tukea kansalaisaloitetta, jossa ehdotetaan valtioneuvoston väestöjärjestelmää koskevan asetuksen muuttamista siten, että se mahdollistaisi kuolleena syntyneiden lasten kirjaamisen omalla nimellään väestötietojärjestelmään. Kirjaaminen tapahtuisi vanhempien ilmoituksella heidän niin tahtoessaan. Sekä äidin että isän henkilökohtaisiin tietoihin merkitään lapselle annettu nimi ja syntymäaika. Tämä lakimuutos ei maksa yhteiskunnalle mitään, mutta sillä kuolleena syntyneiden lasten ihmisarvo yhteiskunnassa saisi tunnustuksen ja muutoksella olisi suuri myönteinen vaikutus kuolleena syntyneiden lasten vanhempien suruprosessiin ja yhdenvertaisuuden kokemuksiin suhteessa muihin perheisiin. Myös kohdussa oleva vauva on todellinen ihminen, jota on lupa surra ja jota voi kutsua nimeltä.

Anna tukesi sureville vanhemmille ja allekirjoita kansalaisaloite osoitteessa Kansalaisaloite.

Vertaistukijärjestö KÄPY - Lapsikuolemaperheet ry ja Suomen Kätilöliitto ry tukevat hanketta lain muuttamiseksi edellä mainitulla tavalla.

Edit: Lue myös Helsingin Sanomien 14.6.2016 julkaistu kolumni "Kuolleena syntynyt lapsi on perheenjäsen – hänet pitäisi saada merkitä väestörekisteriin"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä tähän kommenttisi. Kommentit julkaistaan moderoinnin jälkeen.