perjantai 29. huhtikuuta 2016

Simpukka-viikko 2.-8.5.2016 ja Lapsettomien lauantai 7.5.2016


Simpukka-viikkoa vietetään 2.-8.5.2016 ja Lapsettomien lauantaita 7.5.2016. Viikon aikana järjestetään vertaistuellisia tapahtumia ympäri Suomea. Simpukka-viikon ja Lapsettomien lauantain tapahtumia: http://www.simpukka.info/simpukka-viikon-lapsettomien-lauantain-tapahtumia/

Mikä ihmeen Lapsettomien lauantai? Lapsettomien lauantai herättää tunteita. Teemapäivän tarkoituksena ei ole vääntää veistä lasta toivovien haavoissa eikä viedä keneltäkään vanhemmuuden iloa. Lapsettomien lauantai syntyi 21 vuotta sitten tarpeesta tuoda tahatonta lapsettomuutta näkyväksi.

Ajankohta ennen äitienpäivää ei tietenkään ole sattumaa. Toukokuun toisella viikolla joka paikassa hehkutetaan äitiyden ihanuutta. Tarkoituksena on tuoda esiin, että kaikki eivät toiveistaan huolimatta ole vanhempia. Vanhemmuus on yhä oletusarvo: kaikkien naisten oletetaan olevan äitejä ja miesten isiä. Tahattomasti lapsettomat jäävät helposti ulkopuolelle.

On aivan totta, että kaikki eivät halua lapsia. Lapsettomien lauantaina huomioidaan tahattomasti lapsettomat. Heitä on paljon, sillä joka viides pariskunta kohtaa sen, ettei lasta toiveista huolimatta kuulu. Ilman lapsiakin voi elää antoisaa elämää, mutta jos lapsia toivoo, on toiveen toteutumattomuutta täysi oikeus surra.

Miten Lapsettomien lauantaita sitten voi viettää? Lapsettomuus muuttaa muotoaan vuosien varrella, niinpä Lapsettomien lauantaita voi viettää niin kuin parhaalta tuntuu. Voi surra toteutumattomia toiveita. Jos pahin kriisi on ohitettu, voi keskittyä positiivisiin asioihin:  tehdä asioita, jotka eivät lapsiperheenä onnistuisi. Arvostaa sitä hyvää, mitä elämässä on: puolisoa, eläinystäviä, työpaikkaa tai vaikka lapsettomuuden jälkeen saatuja lapsia. Voi tuntea kuuluvansa lapsettomien yhteisöön, se ainakin on varmaa.

Mikä on #yksiviidestä? Tahaton lapsettomuus koskettaa joka viidettä suomalaista. Lapsettomien yhdistys Simpukka käynnistää Simpukka-viikolla #yksiviidestä -kampanjan. Kampanjan avulla halutaan kertoa niille, jotka ovat yksi viidestä, tahattomasti lapsettomia, että he eivät ole yksin. Että tukea on saatavilla.
Lue lisää kampanjasta: http://www.simpukka.info/yksiviidesta/

Lähde: Simpukka ry

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä tähän kommenttisi. Kommentit julkaistaan moderoinnin jälkeen.