keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Luonnonkosmetiikkakokeiluja


Meille kotiutui taas pari uutta luonnonkosmetiikkatuotetta: Urtekramin käsisaippua ja Laveran deodorantti. Urtekramin luonnonkosmetiikkasarjassa on panostettu enemmän tuotteiden ulkonäköön kuin esim. Santen tuotteissa. Urtekramin No Perfume -käsisaippua on hyvä perustuote. En kaipaa kosmetiikalta hajusteita, joten hajuttomuus on minusta plussaa. Meillä on vuosikaudet käytetty Palmoliven käsisaippuoita ja niiden voimakas tuoksu tökkii pahasti. Palmoliven vieno vaniljan tuoksu jumahtaa käsiin pitkäksi aikaa. Eniten minua miellyttää kosmetiikassa sitruksen tuoksut, joten mikäli ostan hajustettua luonnonkosmetiikkaa niin tuoksuvalintani osuu yleensä sitruunaan tai appelsiiniin.

Deodoranttivalinta herättää minussa huomattavasti enemmän ajatuksia kuin käsisaippua. Viime vuosina on käyty paljon keskustelua etenkin naisten antiperspiranteissa esiintyvästä alumiinista. Joissakin tutkimuksissa alumiini on yhdistetty mm. kohonneeseen rintasyöpäriskiin. Syöpänäytteistä on löytynyt alumiinia, mutta siitä kiistellään että miten se on sinne joutunut. Olenkin jo jonkin aikaa etsinyt toimivaa alumiinitonta vaihtoehtoja kainaloihini. Ensinnäkin antiperspirantissa on alumiinia, deodoranteissa ei. Antiperspirantti ehkäisee hikoilua ja deodorantit hien hajun syntymistä. Eli pelkästään valitsemalla deodorantin antiperspirantin sijasta välttyy alumiinilta. Tavallisissa deodoranteissa on kuitenkin usein sellaisia hajusteita ja säilöntäaineita, jotka saattavat ärsyttää ihoa. Käytin jonkun aikaa apteekin valikoimista löytyvää Acon Extra Sensitive -deodoranttia. En kokenut tuotetta kauhean toimivaksi. Tuoksu oli ok, mutta kainalot jäivät märiksi.

Lavera Basis Sensitiv Deodorant Roll-on on nyt ollut käytössäni muutaman viikon ja mielestäni se on toiminut hiukan paremmin kuin Acon deodorantti. Tämä saattaa toki olla pelkkää kuvitteluakin. Laveran tuoksu ei kauheasti kuitenkaan miellytä. Luonnonkosmetiikkana Lavera menee kuitenkin joka tapauksessa Acon edelle. Kemikaalicocktail -blogin innoittamana päätin seuraavaksi kokeilla Mádaran yrttideoranttia tai Acorellen ruusudeoranttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä tähän kommenttisi. Kommentit julkaistaan moderoinnin jälkeen.