torstai 15. lokakuuta 2015

Tervetuloa blogiini!

Harkitsin blogin perustamista melko pitkään. Rankkojen kokemusten jälkeen koin kaipaavani kanavaa, johon voin purkaa ajatuksiani. Kun pohdin sopivaa kanavaa ajatusteni suoltamiselle, harkitsin blogin sijasta pitkään yksityistä päiväkirjaa. Päädyin kuitenkin lopulta blogiin, sillä en niinkään halunnut kirjata ylös päivän tekemisiäni tai tuntojani, vaan enemmänkin kirjoittaa yleisemmin lapsettomuuteen ja lapsen menetykseen liittyvistä aiheista. Blogini ei olekaan siinä mielessä ns. perinteinen kohtukuolema- tai lapsettomuusblogi, joissa käydään läpi kulloiseenkin aiheeseen liittyviä päivittäisiä tapahtumia. Täältä et siis tule löytämään päivityksiä lapsettomuushoitojemme etenemisestä tai toisaalta kuvausta siitä, kuinka menetyksemme ja suru ovat olleet läsnä elämässämme juuri sillä hetkellä. En koe, että näiden aihepiirien käsittely tuosta näkökulmasta veisi minua eteenpäin toipumisprosessissa tai että saisin sillä tavoin voimia jatkaa eteenpäin. Siinä tuli nyt avainsana - "eteenpäin!". Tämän blogin tarkoitus on katsoa eteenpäin, kertoa surusta selviytymisestä ja ajatusmaailmastani kaikkien näiden rankkojen kokemusten jälkeen.

Minua kohtukuoleman toipumisprosessissa ja lapsettomuuden keskellä auttaa se, että yritän saada mahdollisimman paljon kaikkea muuta ajateltavaa. Mieli viipyy näissä asioissa aivan riittämiin ilman ylimääräistä vellomista näiden asioiden parissa. Ajatuksen kääntäminen muihin asioihin vaatii aktiivista työtä. Vastaan toki mielelläni kysymyksiin historiastamme, vaikka se ei täällä blogissa aktiivisena mässäilyn aiheena olekaan.

Katsotaan, mitä tästä tulee. Minkäänlaisia paineita kirjoittamisesta en aio ottaa, sillä tämän blogin tarkoitus on antaa minulle enemmän kuin ottaa. Kirjoitan ensisijassa itseäni varten, en muita. Tarkoitukseni on jatkaa kirjoittamista siihen asti kun hyvältä tuntuu - oli se sitten päivä, viikko, kuukausi, vuosi tai useita vuosia.

Tervetuloa mukaan ja kiitos mielenkiinnostasi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä tähän kommenttisi. Kommentit julkaistaan moderoinnin jälkeen.